O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.
Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam.
Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt.
Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul. Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet.
Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.
Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra.
Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta.
Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.
Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.
Pofta buna!
1
Puteti sa le faceti si fara a le da prin pesmet, sunt la fel de bune