Chiftele de pui la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2013 | 9146 vizualizari

 

O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • Extra: pesmet pt tavalit chiftelele (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam.

Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt.

Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul. Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet.

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.  

Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra.

Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta.

Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.

Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa le faceti si fara a le da prin pesmet, sunt la fel de bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor