Pentru ca am avut in meniu zilele trecute orez cu piept de pui, din ce a mai ramas pentru a doua zi am preparat aceste delicioase chiftele.
Reteta de orez cu piept de pui o gasiti AICI.
Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior.
Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente.
Punem pesmetul intr-un bol, sau pe o tava. Luam cu lingura din compozitia de orez cu carne și formam chiftele pe care le tavalim bine prin pesmet.
Punem tigaia cu ulei la incins si scufundam chiftelele de orez cu pui in ea. Le rumenim frumos, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Apoi le scoatem pe un platou si le putem servi cu legume si branzeturi, sau cu diferite sosuri.
Sunt tare gustoase!
1
Chiftelele de orez nu necesita prajire indelungata, se rumenesc la foc de intensitate mai mare;
2
In functie de gustul orezului preparat anterior, compozitia de chiftele se mai poate asezona cu condimentele preferate.