Chiftele cu sos de rosii

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2012 | 3995 vizualizari

 

Am constatat ca fac foarte rar chiftele, chiar daca ne plac mult. De data aceasta mi se facuse pofta de chiftele cu sos de rosii, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit o bunatate, exact pe gustul nostru :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 felie de paine
  • putin lapte
  • 1 cartof ras
  • sare, piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 2 gogosari
  • 3 rosii mari de gradina
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 pahar vin
  • 1 pahar apa
  • cimbru
  • 1 mana de stafide
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de rosii:

Pentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea stoarsa bine. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper.

Modelam chiftele potrivite ca marime, pe care le aplatizam putin si le prajim in ulei pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Pentru sos curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit lucioasa aduagam gogosarul si rosiile tocate marunt. Adaugam si vinul si lsama sa dea cateva clocote. Adaugam apoi apa, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba pana scade suficient.

Spre funal adaugam stafidele tocate marunt si condimentam cu sare si piper.

Adaugam chiftelele peste sos si mai lasam sa dea 2-3 clocote.

Servim calde cu garnitura preferata. Noi am avut piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat