Preferatele mele!!! Noi le-am servit alaturi de piure de cartofi, insa nu am mai apucat sa le pozez. Pofta buna!
Chifetelele:
1.Pentru inceput punem miezul de paine la inmuiat in apa, curatam si pisam usturoiul si tocam patrunjelul si mararul (eu am avut uscat).
2.Intr-un bol amestecam toate ingredientele: carnea tocata, usturoiul pisat, oul, verdeata si miezul de paine stors bine. Condimentam cu sare, piper,boia (dupa gust).
3.Formam piftele de marime potrivita trecandu-le prin faina si le prajim pe ambele parti in uleiul bine incins.
Sosul:
1.Spalam si tocam ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul( dat prin razatoare sau tocat cubulete mici).
2.Calim in uleiul incins ceapa pana se inmoaie usor.
3.Adaugam apa, bulionul, morcovul si ardeiul. Acoperim si lasam la fiert, la foc mic, 20 minute.
4.Adaugam oregano, lingurita de zahar, usturoiul, boiaua dulce si lasam 5 minute, iar la final potrivim de sare.
5.Punem chiftelele si lasam sa dea cateva clocote
Mmmmm ce bine miroase!!
1
Sosul poate fi preparat si fara ardei si morcov, simplu.
2
Condimentele variaza in functie de gustul fiecaruia.
3
Pot fi servite drept garnitura sau pur si simplu.