Cui nu-i plac chiftelele? Noua ne plac foarte mult, le facem destul de rar dar cand le facem, se duc vazand cu ochii! Mie mi-e cam urat de prajeala dar o data la cateva luni pot sa fac o exceptie :-) .
Punem carnea intr-un castron si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru.
Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne.
Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa apoi o adaugam peste carne.
Omogenizam bine toate ingredientele apoi vom forma bile de carne pe care le dam prin faina (faina am pus-o intr-un castron) apoi le aplatizam intre palme.
Incingem bine uleiul si prajim chiftelele la foc mic pana se rumenesc frumos, dar nu foarte tare!
daca focul va fi tare, ele se vor rumeni foarte repede dar in interior raman crude, de ceea se prajesc la foc mic.
Se servesc calde dsau reci cu mustar sau cu orice garnitura va place!
Pofta buna!
1
Cand le scoatem din tigaie, le punem intai pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei!