O paine calda la ceas de seara...miroase divin!
Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.
Drojdia o lichefiem cu 50 ml lapte( din total) impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute..
Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric.
Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea apoi adaugam laptele si caimacul si framantam un aluat pana nu se mai lipeste de mana. Crestam aluatul in forma de cruce adanc.
Lasam la loc cald la crescut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient pliem aluatul de trei ori spre interior)
Impartim aluatul in trei bucati si intindem fiecare bucata in forma unui sul lung de 50 cm. Impletim in trei si asezam impletitura in forma tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la crescut 30 de minute, ungem cu galbenus, presaram macul si semintele si coacem pentru 35 de minute sau pana se rumeneste la 200 grade.