Chifle cu usturoi

de Miha in Piine, 23 Feb 2012 | 4956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana usturoi
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere
  • Pentru uns:
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi:

Usturoiul pisat il punem la infuzat in laptele fierbinte. Il lasam pana se racoreste si ajunge la o temperatura suportabila la deget.

Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pun faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa, laptele cu usturoi si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe masa infainata si-l impartim in 8 bucati aproximativ egale. Formam chiflele tragand de aluat inspre partea inferioara, formand un soi de bocceluta. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Le lasam la crescut inca 15-20 de minute, apoi le ungem cu laptele amestecat cu ulei. Presaram cu sare si fulgi de ardei.  Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Multumesc Ana de ispiratie...de tentatie...si de faptul ca mi-ai adus aminte de chiflele Ancutei. :)) Data viitoare voi incerca si cu ierburile aromatice, neaparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel