Pentru niște musafiri mici și alintați, am pregătit câteva surprize care să-i facă și pofticioși, printre care și aceasta: chifle cu surprize. Au găsit înăuntrul chiflelor, ceea ce de obicei refuză, dar acum au mâncat cu poftă, pentru că lor le plac surprizele...
Evident, ”surprizele” pot fi modificate, sau multiplicate, în funcție de gustul fiecăruia și de ingredientele avute la îndemână.
Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul.
Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se pregătesc măslinele.
Chiflele se taie la orizontală în două bucăți. Se scobește interiorul jumătății de chiflă care va sta la bază (ca să încapă ”surprizele”) și se unge cu cremă de brânză.
Se unge cu cremă de brânză și ”capacul” (jumătatea superioară de chiflă) care va ascunde surprizele.
Se pun ”surprizele” (câte 3 mini mozzarella, un gălbenuș, două măsline și o roșioară cherry) în scobitura unsă cu crema de brânză. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc.
Se acoperă pe jumătate ”surprizele” cu jumătatea superioară de chiflă și se mai pun câte două-trei roșioare cherry pe farfurie.
1
Alegeți ”surprize” care să încapă în scobitura chiflei și care să surprindă. Soluția folosirii doar a gălbenușului are un impact coloristic și gustativ foarte potrivit.
2
Pentru copii, ar fi bine să folosiți măsline nesărate.
3
Puteți adăuga o frunză de salată.