Chifle cu leurda umplute cu branza

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2012 | 3264 vizualizari

 

Aromate, sanatoase si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda

Glazura:

  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda umplute cu branza:

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il  intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ou in chifla