Chifle cu lapte

de Steffy in Piine, 25 Ian 2014 | 5617 vizualizari

 

Am urmat reteta Jamilei, doar ca am folosit si faina neagra in compozitie. Au iesit pufoase si delicioase. Multumesc Jamila :)
Reteta video o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-lapte-reteta-video-45554.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina tip 000
  • 250 g faina neagra
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • o lingura de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  • 2 linguri lapte pentru uns chiflele
  • mac pentru presarat chiflele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte:

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi incepem sa framantam pana se obtine un aluat omogen. Adaugam sarea si untul la temperatura camerei si mai framantam pentru 15-20 de minute sau pana ce aluatul este suplu si elastic.

Punem aluatul la loc cald, sa creasca pana isi dubleaza volumul. Il impartim apoi in 2 bucati, iar fiecare bucata in 6 si incepem sa modelam chiflele. Le dam o forma rotunda si le rulam usor pe suprafata de lucru. Le asezam apoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si le mai lasam sa creasca pentru 15-20 de minute. Le ungem cu lapte, le presaram cu mac si dam chiflele la cuptor pentru 15-20 de minute la foc moderat, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogace-paine sarbeasca