Sa va mai zic ca-mi plac ciresele? Stiti deja asta...Acum va spun ca-mi plac cupcakes(urile) si muffins(ii) pentru ca mi se par usor de facut, sunt niste prajiturele foooarte gustoase si arata foarte bine. Asa ca azi va servesc cu cherry cupcakes...cine vrea? :)
Ingredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta.
Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare. Albusurile le punem separat intr-un bol.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, si adaugam in reprize in compozitia de unt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca de smantana groasa.
N-am uitat de albusuri :D Le batem spuma tare cu sarea, apoi le adaugam in compozitia de cupcakes, amestecand usor cu o spatula.
Incalzim cuptorul la 180 grade, pregatim tava de briose cu hartie de copt, si punem cate una-doua linguri de compozitie. Adaugam ciresele rupte in jumatati, si daca mai avem compozitie putem sa mai turnam putin si deasupra cireselor.
Lasam la cuptor aproximativ 25-30 de minute, dar nu mai mult de 30 ca altfel se usuca prea tare. Le scoatem cu grija din cuptor, si le lasam la racit.
Acum ne apucam de topping...adica luam frisca de la frigider si o batem bine cu zaharul pana se intareste bine de tot. Separat mixam putin branza pana devine cremoasa, si o adaugam usor in frisca, folosindu-ne de o spatula.
In aceasta compozitie adaugam si ciresele taiate marunt, mai marunt decat am facut-o eu pentru ca bucatile mari m-au deranjat la ornat...Dam compozitia la rece pana in momentul ornarii.
Cand sunt reci cupcakes-urile noastre, le ornam dupa preferinta si inspiratie (poate mai buna decat a mea) :D
Blatul de la cupcakes a iesit chiar bun, aerat dar nu prea tare, dulce dar nu foarte dulce, cu gust de ciocolata si parfumat de aroma cireselor.
Enjoy!!