Chefal cu sos de portocale si orez basmati

de simona72 in Peste, 22 Dec 2013 | 6854 vizualizari

 

Inspiratie proaspata de dimineata de la bucatarasul nostru suprem...cum tot aveam de gand azi sa fac peste am zis sa pun in practica reteta, cu mici modificari...Intradevar, un deliciu. Multumesc>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 chefal de aproximativ 800gr-1 kg
  • 2 portocale
  • coaja de la 1 limeta
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • pt sos:
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • sucul de la 1 portocala(apoximativ o cescuta)
  • 1 cescuta vin alb
  • sare si piper alb
  • 1 lingurita miere
  • pt orez:
  • 1 ceasca orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu sos de portocale si orez basmati:

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala careia i-am razaluit coaja o taiem felii si o punem intr-un vas termorezistent. Peste feliile de portocala punem bucatile de peste, iar in tava adaugam si o cescuta de apa. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20-25 minute. Cat pestele sta la cuptor pregatim sosul si orezul.

Punem o craticioara pe foc cu trei cani de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot adaugam cana de orez. Lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem surplusul de apa, daca mai este, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam.

Pt sos:punem ultul si uleiul de masline intr-o craticioara pe foc, cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam cu un tel. Adaugam sucul de portocala si vinul. In tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda de vas. la urma adaugam si sare si piper alb dupa gust si o lingurita miere. Puneti o forma rotunda pe o farfurie, umpleti cu orez basmati, peste puneti 2 felii de portocala, una bucata de peste si sos. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

nu am avut un vin alb de foarte buna calitate, asa ca am adaugat un pic de miere la sos pt ca se simtea putin acru de la vin(folositi un vin de buna calitate)

2

daca intalniti acest peste proaspat in magazine, nu-l ocoliti, este foarte bun, nu are multe oase si provine din pescuit(pretul/kg este de 22 lei proaspat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu sos de portocale si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chefal în sos provensal