Cheesecake la rece

de Pushaa in Prajituri, 24 Mai 2014 | 16733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 fraf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • crema:
  • 500 gr crema de branza
  • 200 gr iaurt
  • 500 gr frisca lichida
  • 20 gr gelatina
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • decor :
  • 400 gr gem de visine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Turnam aluatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu 20 min.

Crema:

Amestecam bine crema de banza cu zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie  si iaurtul. Cu ajutorul unui mixer spumam branza timp de 2-3 minute. Apoi adaugam gelatina hidratata. Lasam la frigider jumatate de ora. Intre timp batem frisca. Amestecam frisca cu crema de branza. 

Asamblare:

Punem blatul pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Insiropam blatul cu un sirop din: 200 ml apa, 3-4 linguri zahar putina zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam crema si nivelam. Dam la frigider jumatate de ora apoi punem gemul deasupra. Dam la frigider peste noapte.

Scoatem inelul cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni