Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

de lilik in Torturi, 17 Apr 2011 | 5647 vizualizari

 

Urez la multi ani tuturor celor ce poarta numele de Florin,Florina,Florentina si tuturor "florilor" si micutului Florin,primul meu nepotel nascut pe 13.04.2011.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa creasca mare si frumos...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 150 gr biscuiti tip petit beure
  • 60 gr unt
  • 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • esenta de rom

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 foi de gelatina
  • 80 gr zahar
  • 150 gr ciocolata amaruie

pt decor:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)":

Prima data pregatim baza din biscuiti:

-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.

Prepararea cremei:

-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.

Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.

Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.

A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone