Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si mari , sunt destul de tari si n-au niciun gust.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda.
Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (atentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta si fructele taiate cubulete.
In bol punem folie alimentara si asezam rondelele de ananas, una pe mijloc si 5 pe peretii vasului. In mijlocul rondelelor punem cubulete de capsuni iar intre rondele asezam piscoturi insiropate.
Umplem bolul cu crema si deasupra asezam un strat de piscoturi insiropate. Acoperim cu folie si lasam in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.