Cupola cu fructe si frisca

de Criss in Torturi, 6 Oct 2011 | 3896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -160 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • -cateva capsuni
  • -1 banana
  • -1 pachet mic de piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu fructe si frisca:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si mari , sunt destul de tari si n-au niciun gust.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda.

Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (atentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta si fructele taiate cubulete.

In bol punem folie alimentara si asezam rondelele de ananas, una pe mijloc si 5 pe peretii vasului. In mijlocul rondelelor punem cubulete de capsuni iar intre rondele asezam piscoturi insiropate.

Umplem bolul cu crema si deasupra asezam un strat de piscoturi insiropate. Acoperim cu folie si lasam in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

07.10.2011, 08:34

Dia chiar nu-ti plac bananele? Curios. In schimb mie imi plac la nebunie.

diaconta 1

07.10.2011, 09:23

chiar nu-mi plac
sper ca Motanul sa nu fie dezamagit ca ai taiat banana bucati

adry88 1

07.10.2011, 15:49

ce fain arata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere