Cheesecake cu cocos

de Bianca20 in Torturi, 10 Iul 2014 | 5169 vizualizari

 

Acest cheesecake a fost facut pe post de tort pentru ziua de nastere a surori mele. A vrut ceva simplu, gustos si racoritor. A fost foarte incantata de el. :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g. biscuiti;
  • 150 g. unt;
  • 2 lg. cacao;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 100 g. ciocolata amaruie;

Crema:

  • 200 g. nuca de cocos;
  • 100 ml. apa de cocos;
  • 200 ml. lapte;
  • 40 g. amidon;
  • 250 g. branza dulce;
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 2 plicuri gelatina;
  • 2 lg. zahar vanilat;

Decor:

  • 100 g. ciocolata amaruie;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cocos:

Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti.

Crema: Se pun la blender nuca de cocos, apa de cocos, zaharul si laptele. Se lasa la temperatura camerei pentru 20 de minute. Se adauga amidonul si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se adauga peste crema calda branza faramitata. Se lasa la racit pentru 30 de minute. Se mixeaza frisca lichida si se adauga peste crema. La urma, se adauga gelatina hidratata cu cateva linguri de lapte si incalzita la bain-marie. Se adauga peste blat si se lasa sa actioneze gelatina.

Pentru decor am folosit cateva frunze de mar pe care le-am uns pe spate cu ciocolata topita. Le-am dat la congelator pana s-a intarit ciocolata, dupa care le-am dezlipit.

TIPS-URI

1

Daca vreti o crema mai spumoasa, asa cum am vrut eu, o mai dati prin blender dupa ce ati adaugat branza;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

10.07.2014, 22:53

pity19 1

11.07.2014, 17:32

Pare putin gretoasa dar arata super!

diaconta 1

20.03.2015, 20:20

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort castel