Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

de Micutza Luana in Prajituri, 30 Mai 2013 | 3929 vizualizari

 

Acum cateva zile am gustat cheescake-ul asta la munca si am zis sal fac si eu acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 50 gr unt topit
  • 150 g de biscuiţi digestivi
  • 50 g de biscuiţi Amaretto
  • ulei de floarea-soarelui, pentru uns
  • Pentru crema
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g de ciocolata alba, tocata
  • 6 linguri de lapte
  • 500 g de ricotta
  • 300 ml de frisca lichida
  • 50 g de zahar pudra
  • 2 oua mari cu albusuri separte de galbenusuri
  • Pentru decor
  • fulgi de ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta:

Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .

Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.

Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.

Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .

Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .

Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara . 

Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti seminte de rodie se poate pune si altceva, eu de exemplu am pus afine.

2

In loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau mascarpone

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si zmeura