Reteta cu nr 99
Adoram acest cheesecake in familia noastra, am mai postat o data reteta prin 2015, dar nu mi-a iesit asa si acum, trebuia sa impartasesc cu voi bucuria de a-mi iesi ceva asa de frumos.
Reteta o am de vreo 2 ani de la Merisor ,"i-am furat-o" am schimbat decorul putin, si am facut-o de vreo 15 x pana acum :))
Ingrediente pentru blatul de biscuiti
Crema alba:
Crema a 2 a cea de capsuni:
In plus:
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o forma rotunda de 20 cm, cu folie alimentara si se adauga biscuiti, se niveleaza cu o lingura si se da la frigider pana facem prima crema. ( eu am sarit peste pasul cu folia alimentara, gen Graba strica treaba:)
Gelatina se pune la inmuiat, in 100 ml apa rece.
Macarponele se mixeaza cu zaharul, branza, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare. Se adauga si frisca lichida. Se mai mixeaza putin.
Se adauga gelatina topita pe baie de aburi si se omogenizeaza bine cu crema. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza. Se adauga caspuni(daca ati luat mai multe).
Se da inapoi la frigider, pana se face a 2 a crema,cea de capsuni.
Gelatina se pregateste la fel ca pentru prima crema.
Branza se mixeaza cu zaharul, putina sare apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeaza putin. Se adauga capsunile date prin blender. Se omogenizeaza. Gelatina se topeste pe aburi si se adauga in crema si se toarna peste prima crema care este deja intarita.
Jeleul: Capsunile se pun pe foc cu zaharul, se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se dau deoparte, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseaza pana se obtine un jeleu. Cat este inca calda, se adauga gelatina pregatita inainte ( se pune in 100 ml apa rece), se amesteca pana se dizolva gelatina si se toarna peste crema a 2 a.
Se da la frigider minim 6 ore sau peste noapte daca aveti rabdare.
Eu am decorat cu niste ciocolata alba razuita.
Are mare succes la noi acest cheesecake.
1
cremele se pot inversa se pune crema de capsuni peste blatul de biscuiti, apoi cea alba sau viceversa.