No-Bake Berry Cheesecake

de Anamaria7 in Torturi, 16 Mai 2011 | 4985 vizualizari

 

Pentru ca pe romana e prea lung numele :))) Si ca sa demostram domnului Socaciu ca nu orice suna frumos dublat in limba romana :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr crema de branza (Hochland)
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lg miere
  • 3 lg gem de visine
  • 250 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA No-Bake Berry Cheesecake:

Biscuitii se fac PRAF :P, apoi se pune untul topit si se amesteca bine. Compozitia se apasa pe fundul unei forme rotunde. Daca nu avem una cu pereti detasabili, cel mai bine e sa punem celofan pe interior, iar peste celofan un carton decupat dupa forma vasului. Dam vasul la frigider.

Pentru crema, batem crema de branza cu branza mascarpone, adaugam gemul si mierea, apoi inglobam frisca batuta. Hidratam 10 gr gelatina intr-un pahar cu apa rece, apoi punem paharul intr-un vas mai mare cu putina apa, pe foc, pana cand se lichefiaza gelatina. O turnam peste crema si amestecam bine. Punem crema peste stratul de biscuiti, asezam fructele prin crema (vezi Tips) si intoarcem din nou vasul in frigider.

Eu am avut fructe congelate, au lasat suc, cca 200ml. Am pus sucul la fiert cu 4 lg de zahar pana s-a ingrosat putin, ca un sirop. Am hidratat 10 gr gelatina, la fel ca inainte, in apa rece, am lichefiat-o si apoi am adaugat-o peste sucul fiert. Am lasat sa se raceasca putin, dupa care am pus jeleul peste crema de branza, am ornat cu fructe de padure si am pus din nou vasul la frigider (min. 30min).

TIPS-URI

1

Eu am preferat sa asez fructele prin crema, nu am vrut sa le amestec tare sa "murdareasca" crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "No-Bake Berry Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea