Aceasta este varianta mea de cheesecake copt, sau New York cheesecake cum o denumesc americanii! Reteta este preluata de pe un site canadian, care spune ca este cel mai bun cheesecake! chiar a fost bun, sper sa il incercati! Oricum eu am o manie cu cheesecakurile :)))
Blat:
Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan
Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana cand untul este incorporat
Punem biscuitii in forma de tort si presam cu mana pana ii nivelam
Forma de tort o invelim in 2 foi de aluminiu, indoind marginile foliei inauntru (pe exteriorul formei) si scufundam vasul intr-o tava mai mare in care punem apa fierbinte pe jumatate (facem acest lucru pentru a nu arde blatul de biscuiti si ca sa se coaca frumos umplutura)
Crema:
Scoatem branza din frigider cu 2 ore inainte de a ne apuca de crema pentru a se inmuia si pentru a deveni manevrabila. Daca aveti robot de bucatarie, nu este neaparat nevoie, robotul o mixeaza imediat!
O taiem cubulete si o bagam in robotul de bucatarie (sau intr-un vas unde vom folosi un mixer). Mixam pana cand devine ca o pasta.
Adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand acesta este topit, cca. 2-3 minute
Adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare in parte
Adaugam si vanilia si mixam, apoi smantana si frisca lichida, mixand dupa fiecare
Punem crema peste blatul de biscuiti si bagam in cuptorul preincalzit la 165 °C (325 °F)
Cand este copt, il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.Se va coace in aprox 50 minute, cand il miscati, trebuie ca mijlocul cheesecakului sa fie ca o piftie! In momentul racirii, se va inchega si partea din mijloc.
Cand este cat de cat racit, facem o gelatina de fructe care o turnam racita (nu inchegata) peste cheesecake si bagam la frigider aprox. 5 ore.
Ornam cu fructe de padure.
1
Se poate orna cu zahar pudra sau cu ciocolata topita (ganache de exemplu)