Pentru ca mi se par foarte simplu de facut(si pe deasupra bune)cremele cu lapte condensat ,si,fiind inspirata din reteta lui Miha de "prajitura cu crema de ciocolata si lapte condensat"(am mai facut eu ceva modificari).. am facut acest tort cu ocazia zilei onomastice a fetitei mele de Sf Maria...o serbare in familie,cu mami si tati.
Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.
Asamblare:
Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:
Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.
Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.