Cheesecake

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 29 Mar 2011 | 4422 vizualizari

 

daca toata lumea a facut pe aici, am zis sa fac si eu ca muream de pofta, e prima oara cand fac si nu stiu de ce n-am facut pana acum pentru ca e delicios!!!!nu mi-a iesit el asa cum ar fi trebuit dar la gust e super bun :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti menuet
  • 125 g margarina/unt
  • esenta de vanilie
  • 500 g branza proaspata
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic jeleu de capsuni + 2 linguri de zahar cu varf
  • pentru decor:
  • frisca
  • inimioarele sunt facute din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Zdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita.

Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu hartie de copt, pe care o ungem cu margarina/unt/ulei si punem biscuitii presandui bine peste care vom pune amestecul de branza cu frisca.

Dam la cuptorul preincalzit o ora la foc mediu.

Dupa ce am scos din cuptor lasam sa se racoreasca putin si pregatim jeleul de capsuni conform instructiunilor de pe pachet.

Il turnam asa cald peste branza si lasam afara pana se raceste, apoi bagam cel putin 4 ore la frigider, eu l-am tinut pana dimineata.

Dupa care scoatem usor din forma si mutam pe un platou.

Ornam cu frisca optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata, la rece