Cheesecake

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 29 Mar 2011 | 4319 vizualizari

 

daca toata lumea a facut pe aici, am zis sa fac si eu ca muream de pofta, e prima oara cand fac si nu stiu de ce n-am facut pana acum pentru ca e delicios!!!!nu mi-a iesit el asa cum ar fi trebuit dar la gust e super bun :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti menuet
  • 125 g margarina/unt
  • esenta de vanilie
  • 500 g branza proaspata
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic jeleu de capsuni + 2 linguri de zahar cu varf
  • pentru decor:
  • frisca
  • inimioarele sunt facute din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Zdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita.

Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu hartie de copt, pe care o ungem cu margarina/unt/ulei si punem biscuitii presandui bine peste care vom pune amestecul de branza cu frisca.

Dam la cuptorul preincalzit o ora la foc mediu.

Dupa ce am scos din cuptor lasam sa se racoreasca putin si pregatim jeleul de capsuni conform instructiunilor de pe pachet.

Il turnam asa cald peste branza si lasam afara pana se raceste, apoi bagam cel putin 4 ore la frigider, eu l-am tinut pana dimineata.

Dupa care scoatem usor din forma si mutam pe un platou.

Ornam cu frisca optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la pahar