Cheesecacke de portocale

de papabundetot in Prajituri, 30 Noi 2014 | 4478 vizualizari

 

Cheesecacke cu portocale nu am in colectia de cheesecacke-uri pe care am dezvoltat-o in acest an,asa ca fiind si cu un pas in decembrie,luna Craciunului si al mirosului de portocale,m-am gandit ca ar fi foarte potrivit sa il fac.Am profitat de aceasta ocazie si pentru a schimba putin tehnica folosita la blatul de biscuiti care pana acum era doar bagat la frigider dupa amestecare,asa ca sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat::
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • suc de portocale
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 5 portocale mari
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • anason macinat
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 250 gr frisca
  • 4 foi de gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecacke de portocale:

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte.

Am curatat portocalele de coaja si pielite,am taiat cu atentie doar pulpa,am adaugat peste ea zahar brun,seminte de vanilie,putin anason si am pus totul la foc pentru a obtine o dulceata.Dupa ce portocalele au fiert,am ales cateva bucatele de pulpa pentru a le aseza deasupra,iar restul le-am bagat la blender,fierbinti impreuna cu gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana am obtinut un piure de portocale,apoi am mutat totul intr-un castron.Am adaugat peste piure 500 gr ricotta,am mixat bine si am dat crema deoparte pana am batut frisca.Odata batuta se frisca,am incorporat-o usor cu ajutorul unei spatule peste ricotta cu portocale,apoi am pus crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti,racit intre timp.

Deasupra am decorat cu cateva bucati de portocala si am dat la frigider pentru aproximativ 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecacke de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si merisoare