Desert napolitane

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Oct 2018 | 9812 vizualizari

 

O prajitura simpla, cu ingrediente putine si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic foi de napolitane
  • 350 g biscuiti populari
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • un borcanel micut cu gem de cirese (sau de care va place)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane:

Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.
    Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final, adaugam gemul si omogenizam totul foarte bine. Lasam compozitia sa se racoreasca putin, apoi incepem sa asamblam prajitura, ajutandu-ne de foile de napolitana.
    Straturile de crema trebuie sa fie uniforme, iar ultima foaie sa fie de napolitana.
    Dupa ce le-am terminat, invelim prajitura in folie de plastic, asezam un tocator deasupra si dam totul la frigider pana a doua zi.
    O taiem in bucati mici, iar pentru un plus de savoare se poate glazura cu ciocolata.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Daca nu vreti ca prajitura sa fie asa inalta, puteti cumpara foi de napolitana mari!

2

Daca vrei sa sa fie de post puteti inlocui laptele cu apa si untul cu margarina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata