O prajitura fina, cu un blat ce aduce cu salamul de biscuiti, o pasta de zmeura delicioasa la mijloc, o crema de branza aromata cu vanilie.. atat de yamyyyyyyyyyyyy....fotografia nu este foarte reusita dar va asigur ca prajitura e splendida...
Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:
Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform.
Crema: Batem frisca la mixer pana se leaga( atentie nu foarte mult) si amestecam cu vanilia si 200 gr mascarpone.
Branza Philadelphia o amestecam cu zaharul intr-un castron, apoi adaugam coaja de lamaie.
Cele doua compozitii le amestecam foarte bine si le punem deoparte.
Pasta de zmeura
Amestecam la blender doua cutii de zmeura cu zahar dupa gust(doua trei linguri) si un plic de vanilie.
In inelul culinar peste blat punem jumatate din crema, deasupra asezam usor pasta de zmeura si apoi lingura cu lingura restul de crema, nivelam usor sa nu imprastiem pasta de zmeura in crema si deasupra ornam cu zmeura din belsug.
Dam la rece macar doua ore inainte de a servi.
Cand scoatem inelul culinar desprindem usor pe margine cu un cutit pentru a nu rupe prajitura.
Taiati in felii dupa dorinta si serviti cu mare placere!
Eu abia astept fructele verii...imi si imaginez cum este cu piersici...
Si un P.S...cine doreste ca prajitura sa stea mai ferma, adauga si un pliculet de gelatina in crema, eu am decis sa nu mai folosesc gelatina la nici o prajitura , nu stiu daca cunoasteti, dar gelatina este de origine animala, mai precis din porc...si cum nu vreau porc in prajitura, iar gelatina vegetala nu am gasit( desi pe aceasta o accept), am renuntat dupa ce am pregatit-o si am mirosit-o...brrr....miroase a porc oparit...e bine sa stiti mai ales daca oferiti copiilor vostrii.