Asta e reteta de chec ce ne-o facea mama mereu si continui sa o fac eu pentru ca este un chec foarte gustos si oricine cand il gusta ii place..ingredientele sunt pentru 2 checuri..
Ouale se scot din frigider sa nu fie reci.
Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat.
Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele.
Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine.
Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate.
Se aromatizeaza cu esenta de rom, coaja de lamaie, apoi adaugam faina treptat.
Cand e gata compozitia, se ia cam un sfert din ea si se amesteca cu cacao.
Tavile de chec se ung cu putina margarina, se aseaza hartie de copt.
Intai se pune compozitia alba in cele 2 tavi de chec, apoi pe mijlocul lor se pune compozitia de cacao si se amesteca putin cu coada unei linguri pe mijlocul tavii.
Deasupra se pun nuci taiate marunt.
Tavile se introduc in cuptorul incins 50-60 minute, la o temperatura potrivita (faceti testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.