Prajitura facuta special pentru mama care are diabet, fara zahar, usor acrisoara si amaruie. I-a placut atat de mult ca m-a pus sa repet reteta la cateva zile :)
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.
Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata, o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.
Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.
Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam afinele ( eu am avut congelate) si deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.
Dam la rece1 ora. Pofta buna!
1
Blatul este usor crapat, daca doriti puteti sa-l insiropati cu lapte.