Chec "Zi și Noapte"

de elucubratiiculinare in Prajituri, 5 Mar 2013 | 15124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 6 ouă,
  • 300 g zahăr,
  • coajă de lămâie,
  • 4 linguri lapte,
  • 400 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Zi și Noapte":

Se freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient.
Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă alernând cu laptele.

Compoziția se împarte în două, în una din ele adăugăm cacao și amestecăm până la omogeniare.

În două tăvi de chec unse foarte bine cu unt, punem alternativ  câte o lingură din compoziția albă și cea cu cacao până se termină totul. Se coace la 180 grade pentru 40-50 minute sau până este gata (facem testul cu scobitoarea). Se pudrează cu zahăr pudră imediat ce se scoate din cuptor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Zi și Noapte"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

06.03.2013, 22:40

multumesc

Teo 1

06.03.2013, 23:28

frumos chec!

Bucatardinpasiune 1

10.03.2013, 20:57

Tare gustus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec spornic