Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 9739 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 75 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata:

Prepararea checului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in amestecul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec. Dam la cuptorul preincazit, la 180 grade C, timp de circa 40 min. Pentru a fi siguri ca este copt checul, folosim metoda scobitorii. Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit. Cand checul este rece, il scoatem din forma.

Prepararea cremei de ciocolata

Punem frisca lichida intr-un vas cu fund dublu si o dam la foc mic. Inainte de a da in clocot, adaugam ciocolata rupta cubulete, tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam crema sa se raceasca, dupa care o dam la frigider pentru cateva ore (2-3). Dupa ce a stat la frigider, mixam crema pana cand isi dubleaza volumul.

Asamblarea checului

Taiem checul in 3 felii pe orizontala. Asezam prima felie, cea de jos, pe un platou si o ungem cu gem. Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata. Acoperim cu cea de-a treia, ultima felie de chec. Pudram cu zahar pudra si inainte de servire, dam checul pentru circa1-2 ore, la frigider. Va asigur ca este un deliciu.

Va invit la o felie si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise