- 12 oua de prepelita (sau 5 oua de gaina)
- 150 ml lapte
- 250 g faina
- 100 g branza telemea
- 150 g sunca presata afumata
- 100 g cabanos
- 2 ardei capia rosii
- 20 ml ulei
- o lingurita praf copt
- masline fara sambur
- sare
- piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Chec sarat:
- Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para.
- Adauga laptele si mai bate cu telul un minut.
- E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi.
- Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca.
- Toaca cubulete sunca, rondele subtiri cabanosul, ardeiul spalat, curatat si feliat taie-l cubulete, iar maslinele taie-le-n bucatele mici.
- Adauga-le peste compozitie si omogenizeaza.
- Pregateste o tava de chec . unge-o cu ulei si presara faina.
- Toarna compozitia atat cat sa ajunga pana a 3/4 din inaltimea tavii. Eu am facut intr-o tavita mai mica si-am pus si-n 6 forme de briose. Aici depinde de tava folosita.
- Introdu la cuptor si lasa pana se rumeneste frumos.
- Lasa la racit apoi feliaza.
- Stiti ce mi-au zis copiii mei? Are gust a pizza, de acum sa nu mai faci pizza, fa doar de asta.
- Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sarat" nu uita sa-i faci un review.