Reteta am preluat-o de pe www.retetecalamama.ro,Laura Laurentiu, numai ca nu l-am facut marmorat,am ales versiunea Negruta:D.O reteta rapida si delicioasa.Eu am modificat-o in sensul ca am amestecat toate ingredientele impreuna,le-am mixat si gata.
Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici.
Preparare:
Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta.
Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu 200 grame de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se adauga ouale,faina si praful de copt. Se mixeaza in continuare. Se adauga si laptele treptat.
Pentru cine alege varianta marmorata toarna 2/3 din compozitie in tava de chec,unsa cu unt si tapetata cu faina ,in prealabil. In restul de aluat se adauga cacao. Se adauga si compozitia cu cacao. Cu o furculita se realizeaza efectul marmorat.
Cum am zis eu am ales varianta simpla,am amestecat toate ingredientele si am optionat pentru Negruta.
Se introduce tava de chec cu compozitia la cuptor la 175°C timp de 50-60 de minute. A nu se deschide usa cuptorului in prima jumatate de ora. Foarte important.
Daca cuptorul vostru arde prea repede atunci reduceti temperatura la 165°C. Dupa circa 1 ora se face proba cu scobitoarea de frigarui,cand aluatul nu se mai prinde de ea este gata. Se scoate din tava ,se lasa la racit,intors pe o parte. Cand s-a racit se orneaza cu zahar pudra sau glazura de ciocolata sau lamaie,dupa gustul fiecaruia.
Este bun si la o cafea sau la un pahar cu lapte.
www.retetecalamama.ro zice ca este o reteta nemteasca. Multumesc frumos de reteta , mi-a iesit perfect:)
1
este foarte usor de facut, mixat totul impreuna.