Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

de susu in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 43280 vizualizari

 

Chiar daca am facut nenumarate retete de chec cu fiecare reteta noua descoper un rezultat si mai bun iar acesta e unul dintre ele, unul dintre cele mai reusite checuri

sursa : http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-44455.html Patricia Iordache de pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cescuta de 150 ml cu faina cernuta
  • 1 cescuta de 150 ml zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 lgt praf de copt stins
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • sare
  • nuca
  • 1 lgt cu varf de cacao
  • stafide
  • rom
  • valinie
  • coniac
  • rahat cubulete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci, stafide si rahat:

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la cuptor. Albusurile la temperatura camerei se bat cu zeama de lamaie mai intai la viteza mica pentru 2 minute dupa care marim viteza si mixam in continuare cu zaharul adaugat treptat.

Punem zeama scursa de la stafide la galbenusuri, le adaugam treptat la albusuri impreuna cu faina cernuta si amestecam usor de jos in sus. Oprim 1/2 cana de aluat pe care il amestecam cu cacaoa cernuta. Punem o parte din aluat in tava tapetata dupa care asezam peste tot rahatul si nuca, punem restul de aluat si deasupra cel cu cacao.

Trecem usor cu furculita prin el sa-i dam un model dupa care il dam la cuptor pentru 40 min la foc mic. Eu am pus fructele deasupra pentru a nu se lasa la fund dar au ramas cu totul la suprafata. Din ingredientele de mai sus mi-a iesit un chec mare dar se pot face doi mai mici in forme separate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

16.04.2014, 08:58

nickoletamd 1

17.04.2014, 14:49

Am facut si eu checul si din pacate nu am pus praful de copt! Tu zici de el la ingrediente, dar la modul de preparare nu mai zici nimic, unde si cand se adauga! Asa ca am uitat de el si mi-a iesit un chec turtit, nu mi-a crescut deloc, si toate stafidele si rahatul s-au lasat jos de tot!
Editeaza te rog reteta si scrie cand trebuie adaugat si praful de copt stins ca sa n-o mai pateasca si altele!

Ligia Bxl 1

22.10.2014, 10:15

cred ca oricine stie sa faca un chec sau daca nu stie,vad ca nici tu nu ai stiut ca se pune intotdeauna praful de copt impreuna cu faina cernuta,multa lume nu pune praf de copt si tot le iese un chec bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100