mai tot timpul fac checuri, doar ca glazurat am "omis" .....sunt baba , recunosc, si mai uit cate ceva...:)....de data asta nu l-am mai ratat.....sa mai fi fost....
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet si se continua baterea .
Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma , se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus impreuna cu razatura de lamaie si se incorporeaza usor.
Impartim compozitia in doua, in prima compozitie punem 5 linguri de faina si amestecam usor, in cealalta compozitie punem restul de 3 linguri de faina si cele 2 de cacao si incorporam.
Pregatim cele doua tavi in care punem hartie de copt si incepem "operatiunea". Incepem din mijlocul tavii, precum gaina...:)) si punem o lingura de compozitie alba, una neagra, una peste cealalta de fiecare data. La sfarsit peste fiecare punem nuca si bagam in cuptorul preincalzit.
Dupa ce s-au copt , ii lasam la racit, apoi glazuram cu ciocolata ( topita la bain-marie impreuna cu untul ) .