Ca la bucatarasi acasa
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga faina, iar praful de copt si bicarbonatul de sodiu se sting cu o lingurita de otet si se pun peste faina. Se amesteca aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Jumatate din aluat se pune intr-un alt vas si se adauga cacaua, laptele si esenta de rom si se incorporeaza cu grija in aluat.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se intinde aluat crem, apoi aluat cu cacao, din nou aluat crem, aluat cu cacao, iar la final aluat crem.
Tava se introduce la cuptor pana cand checul trece de testul scobitorii. Cand este gata, checul se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scoate din tava. Se poate pudra cu zahar.