Chec marmorat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 5757 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 5 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (circa 200 g)
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de bicarbont de sodiu
  • o lingurita de otet
  • 30 g cacao
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga faina, iar praful de copt si bicarbonatul de sodiu se sting cu o lingurita de otet si se pun peste faina. Se amesteca aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Jumatate din aluat se pune intr-un alt vas si se adauga cacaua, laptele si esenta de rom si se incorporeaza cu grija in aluat.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se intinde aluat crem, apoi aluat cu cacao, din nou aluat crem, aluat cu cacao, iar la final aluat crem.

Tava se introduce la cuptor pana cand checul trece de testul scobitorii. Cand este gata, checul se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scoate din tava. Se poate pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec sah