Chec din albusuri

de silvi0ara in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 6109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 70g unt topit
  • ½ plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2-3 linguri nuca maruntita
  • 3-4 linguri fructe confiate
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Se bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga  faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand de sus in jos, apoi adaugam untul topit,iar la final nuca si fructele confiate taiate bucatele.Eu am pus afine,visine,mango si ananas. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se coace la 180gC pana este gata.Se face tesul cu scobitoarea ca sa fim sigure. Se scoate din cuptor si se lasa sa se ‘odihneasca’ 10 minute in tava.Apoi se scoate din forma.Este foarte bun dimineata la cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

silvi0ara 1

05.11.2010, 23:06

Sylvia,mersi mult.

steluta 1

02.05.2011, 17:32

wau !!! caut demult reteta asta ! Ne facea mami , cind traia......... Era tare delicios !Ma apuc imediat de prajiturit !

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de chec