Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna.
Se toarna aluatul de chek intr-o forma de silicon( nu trebuie unsa) sau in alta forma de metal , care se unge cu margarina si se coace in cuptor la temperatura de 170-180C timp de 40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna chekul pe un fund sa se raceasca .
In trimp ce se coace chekul, se preparara caramelei.
Intr-o oala cu peretii grosi se topeste zaharul cu apa la un foc lent , si mereu se amesteca cu o lopatica de lemn pina se primeste un sirop de culoarea caramelei.
Nu lasam nici intr-un caz sa fearba. Din cind in cind mai ungem peretii oalei cu o pensula cu apa rece , ca sa nu apara cristale de zahar pe peretii olitei.
Dupa aceasta se toarna siropul obtinut intr-un vas rece,asteptam sa se raceasca , se adauga treptat frisca ( de temparatura camerei) si untul molcut. Cu mixerul incepem sa amestecam foarte bine aceasta compozitie pina obtinem o glazura de caramela.
Cu o parte de caramela se unge chekul caldut. Dupa ce s-a racit bine chekul il ungem pe toate partile cu glazura de caramela si se lasa sa se acopere cu o pojgita crocanta de caramela. In mijloc avem un chek cu o textura frageda si umeda cu gust de nuci, acoperit cu o pojgita crocanta de caramela.