Chec cu rom si ciocolata

de Sylvia in Prajituri, 18 Aug 2010 | 4427 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura in graba mare , am si ales reteta stiind ca se face foaret repede. Eu am dus cadou prajitura la niste prieteni dar am gustat-o acolo si va pot confirma ca a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie de :

  • 4 oua,
  • 150 grame unt,
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame faina,
  • 4 linguri de lapte/iaurt,
  • o jumatate de plic de praf de copt,
  • 2 -3 linguri de cacao,
  • 2 esente de rom mici de la Dr Otker.

Pentru glazura :

  • 200 grame ciocolata ( eu am pus 100 neagra si 100 alba)  ,
  • 2-3 linguri de smantana lichida,
  • o lingurita de ulei pentru luciu.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom si ciocolata:

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute.    Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina .

  Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca  vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata.

  Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor.

  L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Va servesc cu drag

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:33

ma inscriu si eu la o portie...trebuie sa incerc si eu..

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:35

Excelent arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse