Melcisori cu zahar brun si scortisoara

de Bucataras Medi in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 3646 vizualizari

 

Sunt buni atat calzi cat si reci.Mie imi plac acompaniati de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat.......pe care  l-am facut la masina de paine
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie(7grame)
  • 50 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun
  • 6-8 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns
  • ulei
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu zahar brun si scortisoara:

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.

Impartim aluatul in doua. Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie. Stropim cu esenta de vanilie. Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci. Batem bine un galbenus de ou. Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos.

Sunt deliciosi!Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu zahar brun si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

miremirc 1

13.02.2012, 21:28

super buni !

Sim0na 1

15.02.2012, 22:17

Pufosi si gustosi!

cocolina 1

21.04.2012, 21:11

Merg foarte bine dimineata la micul dejun nu refuz

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara