Acum cateva zile am auzit ceva despre chec. Cica daca un chec este umed, aromat si s-a crapat pe mijloc in timpul coacerii, este perfect. Pai atunci, sa ma laud ca am obtinut un chec perfect, nu? Haideti la o feliuta ca acusi e gata!
Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.
Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam. Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.
Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia. Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.