Cum prajitura cu iaurt si capsuni a avut succes si s-a mancat repede, m-am gandit sa fac si cu cirese dar de data aceasta sub forma de chec!
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam apoi iaurtul si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare, apoi o adaugam peste compozitia precedenta.
Tapetam o tava de chec cu folie de aliminiu/hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.
Peste aluat aseazam ciresele.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il putem pudra cu zahar.
Pofta buna!
1
Putem folosi si alte fructe in locul cireselor.
2
Pentru a nu se lasa in partea de jos a checului, ciresele se trec prin faina apoi se aseaza deasupra compozitiei.
3
Daca dorim putem presara cativa fulgi de migdale deasupra.