Aromat si umed . Cine vrea?
Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar .
Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure .
Lasam sa se raceasca .
Cand piureul este rece putem pregatim aluatul .
Separam albusurile de galbenusiri si batem albusul cu zaharul spuma tare ,adaugam galbenusurile rand pe rand amestecand continuu.
Punem deoparte mixerul si luam o lingura de lemn si adaugam in compozitie praful de copt , uleiul , faina si piureul de gutuie .
Amestecam prin rasturnare si turnam compozitia in tavile de chec (2 tavi de 20 cm lungime )
Dam la cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca la 180 grade timp de 25-30 minute ( faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta ) .
1
se poate glazura daca asa va place
2
se pot lasa bucatele de mere mai mari