Ca la bucatarasi acasa
Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece.
Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale cate unul pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o incorporezi in compozitie si mixezi bine.
Faina o amesteci cu sarea si cu praful de copt. Adaugi jumatate din cantitatea de faina peste crema de unt si mixezi usor. Pui iaurtul si restul de faina si mai mixezi pana la omogenizare. La final incorporezi extractul de vanilie si nucile tocate grosier.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu (170-180 de grade) si tapetezi cu unt si faina o tava medie de chec (11 x 23 cm). Torni compozitia de chec in tava si nivelezi. Introduci checul la cuptor si il lasi acolo pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea, iar lateralele se desprind usor de tava.
Lasi checul la racorit o jumatate de ora in tava, apoi il transferi pe un gratar la racit.
Topesti ciocolata in cuptorul cu microunde, intr-o punga, apoi tai un colt al pungii si ornezi checul rece. Lasi sa se raceasca ciocolata si sa se intareasca si apoi tai checul si servesti.