Chec cu dovleac

de LicutaMarin in Prajituri, 21 Mai 2011 | 3949 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de clasica placinta de dovleac, puteti folosi dovleacul in compozitia unui chec delicios si pufos.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 400 gr dovleac(fiert si scurs de lichidul in exces)
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine.
2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat omogen.
3. Puneti compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.
4. Coaceti la temperatura moderata timp de o ora. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se racoreasca cca 15 minute. Scoateti checurile din forme si lasati-le sa se raceasca bine. Pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adry88 1

22.05.2011, 18:09

mamaieelena 1

23.05.2011, 08:59

bun si aratos

lia maria 1

23.05.2011, 09:34

Bine ai venit printre bucatarasi
Chec-ul arata super bine si e tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu prune