Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug!
Este un chec foarte usor de facut, putin umed, iar cu fructe este nemaipomenit. Reteta o am de la Raluca Balogh careia ii multumesc mult!
In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat.
Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie.
Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul.
Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.
Preincalzim cuptorul la 180ºC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt.
Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra.
Se coace pana cand trece testul scobitorii.
Este deosebit de parfumat si delicios!
Pofta buna!