Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

de delia64 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 9325 vizualizari

 

Un chec gustos si aspectuos.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 portocala
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. stafide
  • 150 gr. miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale:

Separam albusurile de galbenusuri .

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul .

Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie  ,    zaharul vanilat  ,esenta de vanilie si rom .

Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor .

Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 parti de coca.

Presaram nuca, stafidele si portocalele .

In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam usor apoi turnam in tava .

Se lasa 30 de minute la copt in cuptorul incalzit la 180 de grade .

Fcem testul cu scobitorea.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

vara se pot pune cirese , visine sau caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra