Empanadas cu branza si marar

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2013 | 10070 vizualizari

 

La fel de bune umplute cu branza sarata si marar!
(exceptie facand desigur pt Timea :)))

 

INGREDIENTE

pt aluat

  • 300gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • sare

pt umplutura

  • 200 gr branza de capra
  • 1 leg marar
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • oregano
  • sare cu condimente
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu branza si marar:

Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.

Faramitam intr-un castron branza de capra, adaugam oul batut si mararul spalat si tocat in prealabil, putina sare cu condimente. Amestecam bine, bine si dam deoparte sa se intrepatrunda aromele.

Pornim cuptorul.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1 cm din care taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru mai mare sau mai mic, de aceasta data eu am taiat forme mai mici, cu diametru de aproximativ 5-6 cm.

(eu am mai intins putin cu sucitorul fiecare bucata de aluat). Asezam o lingurita de umplutura de branza si impaturim frumos, presand marginile cu o furculita.

Placintutele astfel formate, le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Le ungem cu ou batut si presaram putina sare cu condimente si oregano.

Le dam la cuptor, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 15 lei.

2

sunt bune si calde si reci.

3

pana acum le-am experimentat umplute cu carne si ciuperci, cu branza sarata, urmeaza cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lia_ 1

10.10.2013, 06:23

am ceva asemanator salvat sa vad cand voi avea timp sa prestez

babi5 1

10.10.2013, 09:55

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

N-am facut niciodata, arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive empanadas / Pateuri cu ton