Chec alb şi negru

de ionix in Prajituri, 20 Aug 2010 | 17203 vizualizari

 

acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...

 

INGREDIENTE

Chec:
  • 9 ouă
  • cană zahăr
  • o cană si ¼  făină
  • 9 linguri ulei
  • Coajă de lămâie
  • Zahăr vanilat
  • 3-4 linguri cu cacao
Crema:
  • 750 ml litru lapte
  • 8-9 linguri griş
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
  • ¾  pachet unt
  • aprox. 5 linguri zahăr
Glazura:
  • 2 linguri cu apa fierbinte
  • 5 linguri zahăr
  • aprox 100 g unt
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb şi negru:

preparare chec

 Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.

Galbenusurile  se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.

Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).

Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.

 După ce s-a copt, se lasă să se răcească.

Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

 preparare crema:

Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.

Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă  untul si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.

Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.


 preparare glazura:

Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.

Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.

Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb şi negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu capsuni