acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...
preparare chec
Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul si batem bine tare.
Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.
Galbenusurile se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.
Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).
Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească.
Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.
preparare crema:
Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.
Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă untul si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.
Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.
preparare glazura:
Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.
Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.
Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.
Pofta buna!
1
PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P