Ceapa murata in otet

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Mai 2012 | 19552 vizualizari

 

Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
  • 2 lingurite boabe piper
  • 2 lingurite boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • sare mare neiodata
  • otet
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa murata in otet:

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .

A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate .

in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .

Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza  , se complecteaza borcanele si se infileteaza .

Se  pun borcanele  bine acoperite sa stea 24 ore la cald .

Pot fi servite dupa aproximativ  2 saptamani.

Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste  bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!

           

TIPS-URI

1

Cu proxima ocazie am sa experimentez si cu cimbru , busuioc , etc.

2

Le puteti folosii ca muratura langa preparate de carne sau in salate de cu cartofi sau peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

18.05.2012, 22:34

Am salvat reteta!

Mitinita 1

06.08.2012, 20:14

la favorite,vreau sa o fac si eu

mihaelar63 1

07.08.2012, 21:41

Ceapa murata folosita la unele salate arata senzational .
Sunt curioasa sa ne prezinti ,, viziunea ta personala'' precis iti pui amprenta .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceapa rosie murata