Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

de Mihaela11_jo in Bauturi, 9 Feb 2012 | 6702 vizualizari

 

Ceaiul cu “maramieh“ sau salvie este foarte popular in Iordania pentru aroma sa deosebita.
Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet. Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene.
Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative.
Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva) , referindu-se la proprietatile sale terapeutice.
Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”.
Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic.
Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer; de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice.
Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic.
Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute.
In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare.
In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri.
In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.

 

INGREDIENTE

  • ceai  
  • frunze de salvie uscate  
  • zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis:

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.

Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .

Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.

Se lasa astfel 5 minute.

Se indulceste dupa gust.

Ceaiul cu "maramieh" se bea dupa-amiaza cu prajituri specifice arabesti sau la cina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceai verde cu anason