Potrivit acum dimineata ca sa-i spunem "bun sosit" iernii. In plus, este un ceai pe care il declar ad-hoc romanesc. La multi ani, pentru 1 Decembrie! Pare impropriu spus "ceai homemade", dar nu am gasit alt termen care sa sublinieze ca nu este un ceai facut din ingrediente preambalate. Pentru aromele de iarna, am ales clasic: mar, baton de scortisoara, baton de vanilie, miere si lamaie. Sunt incantata de ce a iesit.
Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri.
Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand:
-am taiat cubulete din 1/2 mar cu coaja si am adaugat si lasat la infuzat
-am stors la storcatorul de fructe merele si 1/2 lamaie fara coaja ca sa nu fie gust pronuntat amarui
Gata cu infuzatul!
Am amestecat infuzia cu sucul si mierea, am mai decorat cu feliute de lamaie si servit neaparat cu dragoste, pentru ca se transmite energia pozitiva :)
Aroma este de iarna si iti prevesteste venirea Craciunului <3
Sa va fie de folos!
1
Partea buna este ca nu se fierbe sucul de mar. Este un ceai gustos si sanatos, binevenit acum la debutul iernii.
2
Se mai infierbanta, inainte de servire, inainte de punctul de fierbere (maxim 90 grd) pt. ca se mai raceste de la suc. Sa nu clocoteasca!